SIKERES ÉNMÁRKAÉPÍTÉS WORKSHOP – 2020. október 17-18. – a jelentkezéseket lezártuk!

SIKERES ÉNMÁRKA ÉPÍTÉS A GYAKORLATBAN – 2 napos intenzív „önindító” workshop azoknak, akik előre akarnak lépni karrierjükben, életükben, akik váltani szeretnének, de még nem sikerült a szükséges első lépéseket megtenni, vagy ha igen, az nem volt igazán sikeres. Módszerek, kérdések és válaszok gyakorlatban, első kézből!

Itt a helyed, ha most indítod karriered, vagy már elindítottad, de nem úgy alakul, ahogy tervezted, ha váltani akarsz karrieredben, vagy/és ha előre akarsz lépni, de valahogy eddig ezt nem sikerült még meglépned, de kész vagy ténylegesen is tenni érte!

A képzés vezetője és oktatója: Kenyeres András – a Kenyeres Consulting alapítója, a Magyar férfi vízilabda-válogatott tanácsadója, egyetemi oktató, business coach, a Győztes gondolkodás (HVG Könyvek) c. könyv szerzője

A KÉPZÉS CÉLJA:

A képzés célja, hogy a résztvevők a két nap után olyan eszközökkel és tudással rendelkezzenek, amely már a következő naptól irányt mutathat nekik, használható, megfelelő, saját erősségeikre épülő célokat határozhassanak meg és megújult erővel haladjanak előre azon az úton, amelyen már egy ideje el akartak indulni, vagy ha elindultak, hatékonyan haladhassanak tovább rajta. Szinte biztos, hogy újrafogalmazódnak majd egyes célok, olyan kérdéseket és megközelítéseket kapnak a résztvevők, amely nem kizárólag az anyagi megbecsülést tekinti célnak, hanem a ténylegesen önazonos élet/karrier kialakítását. Éppen ezért különösen fontos a kiinduló pont: hogy magunkat nem, mint terméket lássuk, hanem mint embert, akinek sokszor nem teljesen világos az, hogy mik az erősségei, vagy ha már tudja, akkor, ebben hogyan bízzon és legfőképp, ezt hogyan láttassa. A tervezésnek megvan a maga helye, viszont a halogatás mindig annak a jele, hogy még nem állunk készen a tettekre, még nem kaptuk meg azt a külső vagy belső lökést, amely elindítana. Tapasztalataim szerint sokan csak kényszerből lépnek a tettek mezejére, semmint, hogy proaktívan cselekednének. A proaktivitás azt jelenti, hogy látjuk, próbára tesszük erősségeinket, bízunk abban, hogy meg tudjuk találni a helyünket, tudatosan tervezünk és olyan céljaink vannak, amelyek már kicsit feszítenek, de a mieink. A képzés során megfelelő kérdések-válaszok, gyakorlati példák és eszközök segítségével ebben támogatjuk azokat, akik váltani akarnak, akik többet akarnak kihozni a hétköznapjaikból és nem azért, hogy pusztán még több munkával, még több pénzt keressenek, nem kizárólag azért, hogy büszke legyen rájuk bárki is, hanem azért mert Ő, aki vált, ezt önmagának akarja. Ha valaki rendben van önmagával, világosak számára céljai, akkor az a környezetére is pozitív hatással van, hisz kevesebb a belső stressz, a szorongás; ha az ember a helyén van, akkor mindennek valahogy több értelme van!

KIKNEK AJÁNLJUK A KÉPZÉST ÉS MIÉRT?

Mindenkinek, aki most indul, vagy elindult, de nem úgy halad, ahogy várta, vagy akiben megérett a váltás gondolata, de még nem lépett. Van, aki munkahelyet szeretne váltani, van aki a cégen belül szeretne előre lépni és van, aki teljesen új karrierbe akar vágni, például vállalkozást indítana. Nekik szól ez a hétvége, azoknak akik a fenti témákban már tenni is akarnak és nem másban, hanem elsősorban a tükörben visszatekintő egyénben, vagyis önmagukban keresik a megoldások kulcsát!

Ajánljuk azoknak, akik előre kívánnak lépni a karrierjükben, ha például

– egy ideje már azon gondolkozol, hogyan tudnál feljebb lépni a ranglétrán, de nem sikerült a tettek mezejére lépned.
– látod, hogy melletted hogyan lépegetnek egyre feljebb a ranglétrán mások, de neked ez eddig nem igazán sikerült, pedig terveid között szerepel az előrelépés.
– nem tudod, mik legyenek az első lépések ezen a karrierúton.
– nem vagy benne biztos, hogy merre szeretnél lépni, de érzed, hogy ami most van, az nem jó neked, változtatnod kell.

Ajánljuk továbbá munkahely-váltásra készülőknek, ha például

– nem szeretnél maradni a jelenlegi munkahelyeden, lépni akarsz, de nem igazán tudod hogyan kezd, mik lennének a neked megfelelő kezdő lépések.
– bár félsz az ismeretlentől, de a tettek talajára akarsz lépni, mégpedig úgy, hogy az megalapozott legyen, de ne az érzelmek, hanem a tények vezessenek.
– tudod, hogy miket nem szeretnél, de az igenekkel még nem feltétlenül vagy tisztában.
– nem szeretnél ugyanabba a hibába esni a következő karrierállomásodon.

– te is hatékonyan akarod felmérni a munkáltatódat (ők rengeteg teszttel és beszélgetéssel vizsgálják meg a jelentkező alkalmasságát, de vajon a jelentkező mennyire teszi meg ugyanezt viszont?).
– tudni szeretnéd, hogy hogyan keress új munkahelyet, min érdemes változtatni a „szokásos” megközelítésekhez képest (új aspektus = új eredmény lehetősége).

Ajánljuk karrier indítóknak és karrierváltóknak, ha például

– váltani szeretnél, például egy vállalkozást indítani, otthagyni a munkáltatotti szerepet, de nem igazán tudod, hogy hol kezd.
– a tényekből kiindulva, megalapozottan szeretnéd elindítani a vállalkozásodat, de nem vagy még feltétlenül biztos a dolgodban.
– tisztán szeretnél látni, tágítani szeretnéd a tudásodat egy olyan területtel kapcsolatban, amelyet még csak a pálya széléről figyeltél eddig, ilyen-olyan véleményeket hallottál, amelyek hol kecsegtetők, hol pedig kiábrándítók voltak.
– már dolgozol az új karriereden, de valahogy nem halad előre a dolog, nem fejlődik úgy, ahogy szeretnéd.

AZ KÉPZÉS VEZETŐJÉRŐL, ELŐADÓJÁRÓL:

Kenyeres András, – a Kenyeres Consulting alapítója, a Magyar férfi vízilabda-válogatott tanácsadója, egyetemi oktató, a Győztes gondolkodás c. könyv szerzője. 2015-ig multinacionális vállalatoknál dolgozott vezető pozícióban. Több, mint öt éve váltott alkalmazotti státuszból a vállalkozói világba, melyet környezete hatalmas meglepetéssel fogadott, és érdeklődéssel követett annak idején, hogy miért lép ki egy olyan világból, amelyben nagy a tapasztalata, jól ismeri és eddig nagyon jól jövedelmezett a számára. András felépítette azt a vállalkozását, ahol a neve mellett már nem feltétlenül csak egy pozíció szerepel, amely azt mutatja, hogy nem szab gátat érdeklődéseinek, döntései alapján szabadon foglalkozhat azzal, ami érdekli. A business coaching, az egyetemi oktatás, a saját tréningek és előadások tartása, a podcast-műsor vezetés, illetve a könyvírás többek között azok a területek, amelyek munkásságát fémjelezik, illetve mutatják, hogy az ember foglalkozhat, sőt érdemes azzal foglalatoskodnia, amiben elhivatottságot érez, amit fontosnak tart, és ha ennek lehetőségét nem látja az életében, akkor lehet, sőt kell is váltani. András karrierjében a váltás nem egy szitokszó, hanem a kiteljesedés felé vezető fogalom. Märcz Tamás olimpiai bajnok, a Magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya így írt róla: „Olyan embernek ismertem meg, akit leginkább a modern idők polihisztoraként aposztrofálhatnék. Amihez hozzá fog, azt a legnagyobb precizitással és alapossággal végzi

WEBOLDAL: kenyeres.com/coachtrainer/bemutatkozas/

LINKEDIN: linkedin.com/in/andraskenyeres/

FACEBOOK: facebook.com/kenyeresconsulting/

PODCAST: www.igenekesnemek.com

ITT A HELYED, amennyiben például

– váltani szeretnél az életedben, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá
– eleged van az „add el magad”-típusú üres frázisokból és valós, a személyiségedre építő úton akarsz előre lépni, fejlődni;
– nem vagy benne biztos, hogy mik azok az erősségek, amikre építhetsz;
– úgy érzed, hogy szeretnél tenni a váltás érdekében, de egyszerűen nem tudod megtenni az első lépést;
– voltak már próbálkozásaid az előrelépést, váltást tekintve, de nem igazán voltak szerencsések, viszont nem adtad fel és nyitott vagy egy új megközelítésre;
– nyitott vagy új szemléletmódra, hogy alapkérdéseket megkérdőjelezz esetleg magaddal kapcsolatban is;
– nem érzed úgy, hogy mindenre megvan a válaszod;
– el akarod indítani vállalkozásodat, de még nem érzed hozzá az erőt, a megfelelő elszántságot;
– előre akarsz lépni a karrieredben, de ez valahogy eddig nem ment;
– váltani akarsz, de csak a nemeket ismered, vagyis azt, hogy mit nem szeretnél; az igenek még nem teljesen világosak;
– te akarod irányítani a karrieredet, végső soron az életedet;
– szeretnél magadról úgy kommunikálni, hogy az hiteles és eredményes legyen, erősségeidre építsen;
– szeretnéd önmagad számára is feltenni a megfelelő kérdéseket, amelyek már jó alapot adhatnak a tervezési, célkitűzési és végrehajtási lépésekhez
– nyitott vagy saját, torzításoktól sem mentes világodból konstruktívan, önreflexióval kitekinteni
– hajlandó vagy tenni (a szavakkal és tervekkel tele lehet a padlás, ez nem elég!)
– nem feltétlenül a gyors, könnyű utad keresed (amely igen ritka; mi a munkában, a belefektetett energiában hiszünk, mert erre tudunk hatni)
– kíváncsi vagy, hogy miket kell megtenned azért, hogy előre vidd váltási szándékodat, hogy megszerezd a munkahelyi megbecsülésedet és ami a legfontosabb, az önbecsülésedet?
– nyitott vagy a kérdésekre egy új perspektívából is ránézni

A KÉPZÉS TARTALMI ELEMEI – a három „T”

TÉNYEK – TERVEK – TETTEK

TÉNYEK – alapkérdések és válaszaink, honnan indulunk?

• Elengedhetetlen alapkérdések megfogalmazása és válaszok (még mielőtt bármit is tennél)
• Erősségek konkrét megfogalmazása és szükséges fejlesztendő területek meghatározása, illetve felülvizsgálata
• Belső hangok, berögzült gondolatok figyelése és kontrollja (belső párbeszéd fontossága)
• Saját torzítások felmérése és figyelembevétele
• Meggyőződések újrafogalmazása és szükség szerinti megkérdőjelezése
• Saját tanult tehetetlenségi mintáink felismerésének elősegítése

TERVEK – Hatékony célkitűzések

• Hogyan tervezz?
• Belső monológ fontossága
• Váltást támogató környezet
• Energiabefektetés megtervezése – mennyire akarod?
• Buktatók hatékony kezelése
• Tudatos online jelenlét
• Vizualizálás hatékony alkalmazása

TETTEK – végrehajtás és önmonitoring, finomhangolások

• A tervek végrehajtásánál figyelembeveendő tényezők
• A finomhangolás lépések végrehajtása
• Önmonitoring rendszer kialakítása
• Feedback
• Önreflexiós gyakorlati tervek és lépések
• Inspirációs tényezők behozatala
• Támogató csapat aktív bevonása
• Hatékony én-kommunikációs stratégia kialakítása és fenntartása

Ne pusztán a siker legyen a cél! Az önazonosság, elégedettség és büszkeség érzetét elérhetjük, amennyiben tudjuk, mi a kiinduló pontunk (Tények), meghatároztuk pontosan a szakmai Terveinket és nem vagyunk restek belefektetni az elengedhetetlenül szükséges megfeszített munkát, vagyis a Tettek mezejére lépünk. Ezek után a siker – mintegy melléktermékként – elkerülhetetlenül jönni fog!

A KÉPZÉS HELYSZÍNE ÉS IDŐPONTJA:

A képzést időpontja: 2020. október 17-18., mindkét nap 10.00 – 17.00 óra között. Helyszín: Budapest, Andrássy út 98. Amennyiben a koronavírus-járvány ismét korlátozásokat eredményezne, a képzést a tavaszi igen pozitív képzési tapasztalatok alapján online tartjuk meg. Úgy gondoljuk, hogy az énmárkaépítési folyamatunkat a járványhelyzet nem állíthatja le, sőt újult erővel kell, ha szükséges otthonról is neki állnunk, hogy előnyünkre használhassunk fel minden lehetőséget. Egy ilyen helyzet is lehetőségek ezreit rejti magában! A kérdés, hogy hagyjuk-e, hogy megállítson bennünket, vagy az elsők között adaptálódunk és lépünk.
Az online képzéssel kapcsolatosan olvasd el a következő blogbejegyzésünket: kenyeres.com/2020/07/27/mit-tudhatunk-elore-egy-online-kepzes-margojara

A képzés díja tartalmazza

  • a teljes szakmai elméleti és gyakorlati képzést,
  • a tréning anyagát (az előadott és gyakorolt témák anyagának elektronikus másolatát),
  • a nálunk végzettek további kedvezményt kapnak minden Kenyeres Consulting által tartott képzésre, tréningre,
  • + a jó kapcsolati háló kialakítását; olyan embereket ismerhetsz meg, akiktől a későbbiekben is rengeteget tanulhatsz, nem titkolt szándékunk egy megfelelő szemléletmódú közösséget létrehozni, aminek alapfeltétele ezen a képzésen való részvétel lesz.

A képzés díja nem tartalmazza az utazás, étkezés és az esetleges szállás költségeit.

A JELENTKEZÉS MENETE

  1. Kitöltöd az alul található jelentkezési űrlapot.
  2. Visszajelzést kapsz a jelentkezésről!
  3. A jelentkezési folyamat lezárásaként átutalod a képzés díját a megadott számlaszámra.

Kérjük figyelembe venni, hogy a képzés létszáma limitált! A tréningen való részvétel sorrendiségét a részvételi díj befizetése határozza meg!

Jelentkezési feltételek

  • Érettségi bizonyítvány (felsőfokú végzettség előny)
  • Motivált, nyitott szemléletmód
  • Részvételi díj befizetése