ELŐADÁSOK

Válasszon előadás-portfóliónkból:

GYŐZTES GONDOLKODÁS

Rengeteg olyan módszer, technika van, amelyet nem csak a versenysportoló használhatnak, hanem mi “civil” emberek is bevethetünk. Mások lehetnek a kihívásaink mértéke, nem lehet mindenki élsportoló, de célokkal mindenki rendelkezhet, kihívásokkal mi is szembesülünk nap, mint nap. Mit tehetünk azért, hogy jobban vegyük az akadályokat, hogyan alakíthatjuk úgy életünket, hogy az eredményességünk meglegyen, viszont mégse menjünk rá? Milyen módszereket tanulhatunk el az elit versenysport világából, amelyek hathatósan segíthetnek mindenkit?

TANULT TEHETETLENSÉG

Hogyan kerekedjünk felül korlátozó hiedelmeinken?   Megpróbálunk kilépni a saját, tanult korlátaink közül? Motiváltnak érezzük magunkat arra, hogy kitörjünk, de mégsem hisszük el, hogy ez sikerülhet nekünk? Mi a tanult tehetetlenség pontosan? Hogyan kerekedjünk felül rajta? Léteznek hatékony lépések a leküzdésére? Célunk ezzel az előadással is a segítés, a tettek talajára lépésének támogatása hatékony gyakorlati módszerek segítségével, amelyek természetesen csakis akkor működhetnek, ha valóban tenni akarunk azért, hogy napról napra felülkerekedjünk az adott, hátráltató kihívásokon.

ÖNFEGYELEM & SZOKÁSOK

A jó szokások kialakításához, vagy éppen a rossz szokások elhagyásához semmi kétség, önfegyelemre van szükségünk! A céljaink érdekében jó néhány olyan lépésen, akadályon kell keresztül mennünk, amely nem éppen élvezetes dolgok (szoktuk szükséges rossznak is nevezni). Ezeket jellemzően senki sem kedveli, mégis vannak, akik meg tudják ugrani az akadályokat és vannak, akik nem veszik a fáradtságot. Tegyük fel azon alapvető kérdéseinket, amelyek segítenek abban, hogy jobban megismerjük saját mintáinkat, majd válasszunk olyan módszereket, amelyek azokhoz megfelelően illeszkednek. Ezen lépések segítségével kialakíthatjuk azt a folyamatot, amely a legnagyobb valószínűséggel fog működni saját szokásrendszerünkben, ahol sokkal inkább fogjuk tartani magunkat a céljainkhoz, magasabb szintű önfegyelemmel rendelkezhetünk!

FIGYELEMDIÉTA & MULTITASKING

Eloszlatjuk a hiedelmeket, félreértéseket és segítünk megfelelő irányba terelni a figyelmedet, hogy azért tehess, ami neked fontos, hogy elvégezd azt, amit elterveztél!  A 21. században különösen fontos, hogy a figyelmünket lehetőség szerint mi magunk irányítsuk. Az előadás során a résztvevők válaszokat kapnak a következő kérdésekkel kapcsolatban: Mik a prioritásaink, mik mentén kívánjuk szervezni életünket? Mennyiben találkozik a mindennapjaink gyakorlata a prioritásainkkal? Kik és mik a figyelemhekkereink, milyen módszerekkel győzhetjük le őket? Hogyan tudunk jobban koncentrálni, és mely módszerek segíthetnek ebben? (példákkal az elitsportból) Hogyan alakítsunk a figyelmünkön hatékonyan (módszerek)? Hogyan hozzunk létre egy olyan ránk szabott figyelemdiétát, amely nem kínzó, viszont nekünk dolgozik?

TETTEK VS. DÖNTÉSKÉPTELENSÉG

Túlagyalás… szinte mindenki számára ismerős jelenség. Egy új vállalkozás indítása, egy régi rossz szokás elhagyása, vagy egy új kialakítása. Egy meggondolatlan mondat párunknak, barátunknak; munkahelyváltás, nemet mondani egy felkérésre, vagy éppen új életet kezdeni… csak néhány olyan szituáció, amin képesek vagyunk napokig, hetekig, vagy legrosszabb esetben egy egész életen át agyalni, ahelyett, hogy cselekednénk. Biztosan sokszor hallhattunk azt a jó tanácsot: „Engedd el! Vágj bele!” – na jó, de mégis, hogyan? Az előadás során segítünk a megfelelő kérdések feltételében és azok megválaszolásának elkezdésében.

HATÉKONY HOME OFFICE

Egy aktuális trend, amely egyre égetőbb kérdéseket feszeget mind a munkáltatók, mind a munkavállalók tekintetében. Hogyan dolgozzunk otthonról úgy, hogy az mind a munkavállalónak, mind a munkáltatónak jól eredményesen működjön? Kérdések, amiket érintünk az előadás során: Milyen kihívásokkal és lehetőségekkel néz szemben az, aki otthonról dolgozik? Mik a home office specifikus dinamikai összetevői? Miben különbözik az otthon végzett munka az irodaitól? Milyen “zajokkal” kell szembenézni annak, aki otthonról dolgozik? Hogyan alakítsuk ki otthoni munkakörnyezetünket? Hogyan segítheti a munkáltató munkatársait abban, hogy hatékonyan dolgozhassanak otthonról? Mennyiben kell más hozzállással , munkamódszerrel és elvárásokkal kell rendelkeznie a munkáltatónak az otthoni munkavégzés esetén?