GYORS TESZT

Íme egy gyors segítő teszt számodra. Készen állsz a változtatásra, a tettekre? Válaszolj a következő három kérdésre és tisztázd magadban, hogy min akarsz változtatni és mennyire szeretnél ezért tenni is?

Kérlek, töltsd ki az alábbi igen rövid tesztet MAJD olvasd el a pontjaidhoz tartozó információkat!

KÖSZÖNJÜK A VÁLASZOKAT!

  1. kérdésnél (Mennyire szeretnél változtatni, javulni, fejlődni az adott kérdéses területen, területeken; mennyire szeretnéd elérni céljaidat?) a pontszámaid:

1-3: Még nem vagy benne biztos, hogy itt az ideje a változtatásnak, az új utaknak. Tipp: esetleg vizsgáld meg, hogy mit, miket szeretnél elérni és azok a jelenlegi erőforrásokkal és szokásrendszerekkel mennyire reálisak számodra, illetve milyen kapcsolatban van a napi tevékenységeiddel (azok a dolgok foglalkoztatnak ténylegesen nap, mint nap)?

4-7: Szeretnél változtatni, de még nem feltétlenül érzed, hogy például ma kellene elindítanod a folyamatot. Tipp: merülj el egy gondolati kísérletben, ahol elképzeled, hogy elérted a célodat, túl vagy a tervezett változtatáson. Milyen ez, miket csinálsz napi szinten, miben más ez a mai helyzethez képest – légy annyira részletes, amennyire csak tudsz!

8-10: Eljött az idő ezek szerint. Már csak az a kérdés, hogy milyen formában és merre. Beszélgess olyan emberekkel, akiknek adsz a véleményére, olyanokkal, akiknél úgy érzed, hogy – már elnézést – te vagy az, aki kevesebbet tud, aki tapasztaltabb a témában; segíteni fog!

  1. kérdésnél (Mennyire tudod, hogy min szeretnél változtatni, miben szeretnél javulni?) a pontszámaid:

1-3: Esetleg érzed, hogy valami nem klappol, de még nem igazán tudod, hogy mi. Tipp: gondolkodj ez azon, hogy merre képzeled el magad néhány év múlva? Nem számít a pénz, a környezet, semmi; csak képzeleti síkon megyünk. Mik voltak azok a dolgok, amiket imádtál gyerekkorodban csinálni, mivel játszottál? Gondolkodj el egy kicsit ezeken az emlékeken. Mik azok a dolgok, amikre nem kell emlékeztetni, amiket nem tekintesz munkának? Mennyire vannak ezek a tényezők jelen a mai életedben, amiket úgy teszel, hogy nem kell rá emlékeztetni. Inspirálódj új könyvekkel, amely alapkérdéseket feszegetnek Inspirálódj olyan előadásokon, összejöveteleken, amikre eddig nem jártál, nyiss új dolgok felé!

4-7: Vannak elképzeléseid, de még nem kifejezetten konkrétak . Menj tovább ezen az úton, nézz a mélyére! Vajon miért szeretnél a változtatás talajára lépni, mit kaphatsz tőle? Miben segíthet téged az életedben? Mennyire a tiéd ez a terv, vagy esetleg környezeti hatások érvényesülnek? Tipp: ha kb. tudod, min szeretnél változtatni, akkor olvass, informálódj a témával kapcsolatban de nem elsősorban azért, hogy itt majd megkapod a válaszaidat, hanem azért, hogy a jó kérdéseket tehesd föl önmagadnak.

8-10: Ha tudod, hogy miben kellene javulnod, változnod, akkor csak az a kérdés, hogy miért nem teszed? Miért nem lépsz a tettek mezejére? Nyilvánvalóan sok válasz lehet erre a kérdésre is (önbizalom hiány, “nekem ez úgysem sikerülne” hozzáállás, nem támogató környezet, stb.) Vedd körbe magad olyan emberekkel, akik előre visznek, akik motiválnak, akik nem azok tömegét gyarapítják, akik csak siránkoznak, vagy mások szidásával vannak elfoglalva. Beszélj olyanokkal, akik inspirálnak, illetve olvass olyan könyveket, amelyek ugyanezen az úton elindítanak; megéri!

  1. kérdésnél (Mennyire állsz készen a tettekre?) a pontszámaid:

1-3: Úgy érzed még nem jött el a tettek ideje. Nincs ezzel semmi gond. Vannak, akik akkor tesznek a dolgokért, amikor már fáj (igazából a többségünk ilyen). Ugyanakkor vannak, akik proaktívan állnak ezekhez a kérdésekhez, jobb előbb, mint utóbb. Tipp: ha nem most, akkor mikor? Tervezd meg, hogy mikor akarsz nekiugrani a kérdésnek és akkor máris rendelkezel egy tervvel.

4-7: Szinte készen állsz ezek szerint. Gondolkozz el azon, hogy ki tudná ezt a mérleget a megfelelő irányba elmozgatni. Kik azok az inspiráló személyek, akik segíthetnek, Beszélj velük, hallgasd meg őket és persze legyél őszinte hozzájuk. Beszélj legalább 3 emberrel. Sok új támpontot fogsz kapni. (Tipp: Kerüld az energiavámpírokat!)

8-10: Amennyiben készen állsz a tettekre, akkor nincs más hátra mint belekezdeni, nem holnap, nem jövőhéten, hanem MA. Egyet ígérhetek – ha megengeded -, egész biztos nem fogod megbánni!! Ez nem egy habkönnyű út, de milyen jó, hogy nem az; a felismeréseknek ára van, és ezt meg kell fizetni, ugyanakkor megéri a pénzét, mert busásan megtérül!

*

Amennyiben úgy érzed, hogy tenni is akarsz, rá akarsz lépni a tettek talajára, várom a jelentkezésedet itt: info@kenyeres.com. Az első ülés/beszélgetés minden esetben térítésmentes, fontos, hogy kiderüljön, hogy megvan-e a kémia, itt és ilyen formában akarsz-e fejlődni, előre lépni?