10+1 TIPP AZ ÖNFEJLESZTÉSHEZ!

NINCS IDEJE ÖNFEJLESZTÉS TÉMÁJÁBAN ÁTOLVASNI AZ AKTUÁLIS KÖNYVEKET, SZAKCIKKEKET?

Szívesen venne néhány igazán jó, és ami a legfontosabb, működő önfejlesztés tippet? Úgy gondoltam, összegyűjtök néhányat az általam legjobbnak, leghasznosabbnak tekintettekből. Íme:

  1. TUDATOSÍTSA ELŐNYÖS, POZITÍV TULAJDONSÁGAIT!

Vegye sorra pozitív tulajdonságait, nézze át eddigi sikereit! Ne azzal foglalkozzon, hogy mik a gyengéi; emelje ki és építsen az erősségeire!

  1. SEGÍTSEN ÖNZETLENÜL!

Tegyen segítő, pozitív gesztusokat olyan embertársai felé, akik nem valószínű, hogy azt a közeljövőben viszonozni tudnák!

  1. FIGYELJEN KÜLSŐ MEGJELENÉSÉRE!

A külső igenis fontos, és főleg önmagunk számára. Ha tükörbe nézünk, legyünk elégedettek a látvánnyal, érezzük azt, hogy a legjobbat hoztuk ki magunkból. Ha úgy érezzük, nem megy, nem szégyen segítséget kérni szakértőktől; biztos siker!

  1. MOSOLYOGJON, BÓKOLJON!

Osszon minél többet ezen pozitív érzelmi gesztusokból kollégáinak, családtagjainak vagy akár a portásnak, mindegy, hogy kinek, csak váljon napi rutinná.

  1. VÁLASSZA MEG TÁRSASÁGÁT!

Lehetőség szerint ne töltsön időt olyan emberekkel, akik lehúzzák, negatívan hatnak gondolkodásukra; óvakodjanak az „energiavámpíroktól”!

  1. LEGYEN ELNÉZŐ ÖNMAGÁVAL SZEMBEN!

Sokszor önmagunkkal vagyunk a legszigorúbbak. Ha hibáztunk, vállaljuk és lépjünk tovább; hibázni emberi dolog!

  1. SZÁNJON IDŐT ÖNMAGÁRA!

Találjon egy rést a napjában, amely csak az Öné, nem zavarja senki, se kolléga, se munka se család, se barát.

  1. SPORTOLJON RENDSZERESEN!

Ez lehet bármi olyan rendszeres mozgás, amiben örömét leli; futás, aerobic, csapatsport vagy egyéni sport.

  1. NE HASONLÍTSA MAGÁT MÁSOKHOZ!

Ön egyedi, egyszeri és megismételhetetlen; ne lépjen be azok klubjába, akik mások legjobb tulajdonságait hasonlítják össze a saját legkevésbé előnyös jellemzőikkel.

  1. NE VÁGYJON A TÖKÉLETESSÉGRE!

Nyilván jól szeretnénk tenni dolgunkat az életben; de kinek mi a tökéletes? A tökéletesség hajszolása biztos út a folyamatos elégedetlenséghez.

 

+1   a fentieket tegye ki egy olyan helyre, ahol minden nap láthatja; vegye őket fel napi szokásai közé! Elején több odafigyelést fog igényelni, de aztán szerves részévé válik! Hajrá!

Leave a Reply